MLADI AUTORI

Kategorija Mladi autori podrazumijeva stvaranje vokalnih, instrumentalnih ili vokalno-instrumentalnih skladbi čiji su autori i izvođači djeca.

Naslov skladbe i tematika slobodni su i primjereni uzrastu učenika. Tekst skladbe može biti na bilo kojem jeziku ili dijalektu.

Vrsta i oblik skladbe također su slobodni, kao i izvođački sastav, od solo izvođača do najrazličitijih vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih sastava.

Maksimalan broj sudionika po skladbi je 20.

Dužina trajanja skladbe je maksimalno 4 minute.

Prijavljena skladba, ukoliko prođe natječaj, ne smije se izvoditi (osim u školi) i ne smije biti objavljena u bilo kojem obliku do završetka FDGS-a.

Na natječaj se mogu prijaviti skladbe učenika od 4. do 8. razreda osnovnih općeobrazovnih škola (državnih i privatnih) iz Hrvatske i inozemstva.

Svaka škola može sudjelovati s maksimalno 3 skladbe različitih autora. Jedan učenik može biti autor ili koautor samo jedne skladbe. Autori skladbe mogu i ne moraju biti izvođači.

Učitelj je učenicima mentor koji ih usmjerava i vodi u njihovom stvaralaštvu sa što manjim utjecajem na dječji izričaj. Mentor može napraviti aranžman skladbe.

Mentor može mentorirati više učenika.

Mentor ne sudjeluje u izvedbi skladbe.

Prijavljene skladbe ocjenjivat će stručno prosudbeno povjerenstvo. Skladbe će se ocjenjivati po kvaliteti, originalnosti, autentičnosti dječjeg izričaja, glazbenoj izvedbi, stihovima i glazbi, umjetničkom i općem dojmu.

Odluke prosudbenog povjerenstva neupitne su, konačne i neopozive.

Za sudjelovanje u ovoj kategoriji potrebno je:
a) ispuniti PRIJAVNICU
b) nakon objave rezultata Natječaja poslati sljedeće materijale na email adrese mirta.stublic@gmail.com i fdgs.opus@gmail.com

1. notni zapis skladbe s potpisanim tekstom (ako tekst postoji)

2. ovjereni popis svih sudionika škole:
UČENICI (ime i prezime, razred)
MENTOR I UČITELJI U PRATNJI (ime i prezime, radno mjesto)

3. fotografiju cijelog tima u visokoj rezoluciji

4. fotografiju mentora u visokoj rezoluciji

5. Potvrdu o uplati kotizacije u iznosu od 120 eura na račun Glazbene udruge Opus HR5424020061100686186