SUSRETI ĐAKA GLAZBENJAKA

Srednja škola Glina
OŠ "Antun Nemčić Gostovinski", Koprivnica
OŠ Markuševec, Zagreb

Učenici vole i žele aktivno pjevati i svirati te im ovim susretima upravo to i omogućavamo već petu godinu za redom. Susreti okupljaju učenike osnovnih i srednjih škola. Netko je davno zaključio da je glazba univerzalni jezik. A čak je i slavni Hans Christian Andersen, čarobnjak pisane riječi, rekao da ondje gdje završavaju riječi, počinje glazba.

Ciljevi Susreta su motivacija djece i učitelja, poticanje i razvijanje glazbenih sposobnosti djece i ljubavi prema glazbi u svim njenim oblicima, razmjena iskustava te naposlijetku druženje i zabava.

Susreti đaka glazbenjaka iz godine u godinu rastu i šire se. Do sada smo održali čak sedam Susreta u nekoliko županija na kojima je sudjelovalo preko 1200 učenika iz 52 škole Grada Zagreba, Zagrebačke, Križevačko-koprivničke, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Susreti se sastoje od koncertnog dijela i druženja uz domjenak i tulum, a naši domaćini i partneri u organizaciji bili su: OŠ Rugvica, OŠ Ivana Benkovića, Dugo Selo, OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica, OŠ Križ, OŠ Ljudevita Modeca, Križevci, OŠ Matije Gupca/Matija Gubec International School, Zagreb, II osnovna škola Varaždin i OŠ "Stjepan Radić", Božjakovina.

Izvođački sastavi i program u maksimalnom trajanju od 6 minuta potpuno su slobodni. Do sada su na Susretima nastupile najrazličitije skupine - od zborova, instrumentalnih ansambala, solista, dueta, klapa, vokalnih skupina do plesnih i glazbeno-scenskih skupina.

Svoje đake možete prijaviti od ovog trenutka pa sve do 31. siječnja 2018.

Kotizacija po školi iznosi 300kn. Na osnovu zaprimljenih prijava i u kontaktu s učiteljima prijaviteljima izradit ćemo program nastupa po školama. S nekim školama već imamo dogovorenu partnersku suradnju i ako ste zainteresirani da i Vaša škola bude domaćin Susreta đaka glazbenjaka kontaktirajte nas!

Postanite dio ovog vatrometa dječje kreativnosti i prijavite svoje đake glazbenjake već sada!

Sandra Frančišković

Organizator

Podatci za uplatu kotizacije

Glazbena udruga Opus
Hrvatskog preporoda 68
10370 Dugo Selo
Banka: Erste&Steiermärkische Bank
IBAN: HR5424020061100686186
Poziv na broj: OIB škole
Opis plaćanja: Naziv škole

Za slanje potvrde o uplaćenoj kotizaciji kliknite ovdje.