Glazbena udruga

SUSRETI ĐAKA GLAZBENJAKA

Veljača/ožujak 2019.

Škole domaćini:

Srednja škola Petrinja - 22.2.
OŠ Sv. Petar Orehovec, Križevci - 28.2.
OŠ "Ljubo Babić", Jastrebarsko - 1.3.
OŠ Vladimira Nazora, Vrsar - 5.3.

Učenici vole i žele aktivno pjevati i svirati te im ovim susretima upravo to i omogućavamo već petu godinu za redom. Susreti okupljaju učenike osnovnih i srednjih škola. Netko je davno zaključio da je glazba univerzalni jezik. A čak je i slavni Hans Christian Andersen, čarobnjak pisane riječi, rekao da ondje gdje završavaju riječi, počinje glazba.


Ciljevi Susreta su motivacija djece i učitelja, poticanje i razvijanje glazbenih sposobnosti djece i ljubavi prema glazbi u svim njenim oblicima, razmjena iskustava te naposlijetku druženje i zabava.


Susreti đaka glazbenjaka iz godine u godinu rastu i šire se. Do sada smo održali čak 11 Susreta u nekoliko županija na kojima je sudjelovalo preko 1700 učenika iz 73 škole Grada Zagreba, Zagrebačke, Križevačko-koprivničke, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije.


Susreti se sastoje od koncertnog dijela i druženja uz domjenak i tulum, a naši domaćini i partneri u organizaciji bili su: OŠ Rugvica, OŠ Ivana Benkovića, Dugo Selo, OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica, OŠ Križ, OŠ Ljudevita Modeca, Križevci, OŠ Matije Gupca/Matija Gubec International School, Zagreb, II. OŠ Varaždin, OŠ "Stjepan Radić", Božjakovina, OŠ "Antun Nemčić Gostovinski", Koprivnica, OŠ Markuševec, Zagreb, Srednja škola Glina.


Izvođački sastavi i program u maksimalnom trajanju od 6 minuta potpuno su slobodni. Do sada su na Susretima nastupile najrazličitije skupine - od zborova, instrumentalnih ansambala, solista, dueta, klapa, vokalnih skupina do plesnih i glazbeno-scenskih skupina.


Svoje đake možete prijaviti od ovog trenutka pa sve do 4. veljače 2019.


Kotizacija po školi iznosi 300kn. Na osnovu zaprimljenih prijava i u kontaktu s učiteljima prijaviteljima izradit ćemo program nastupa po školama. S nekim školama već imamo dogovorenu partnersku suradnju i ako ste zainteresirani da i Vaša škola bude domaćin Susreta đaka glazbenjaka kontaktirajte nas!


Postanite dio ovog vatrometa dječje kreativnosti i prijavite svoje đake glazbenjake već sada!


Sandra Frančišković

Organizator


 

Podatci za uplatu kotizacije

Glazbena udruga Opus
Hrvatskog preporoda 68
10370 Dugo Selo
Banka: Erste&Steiermärkische Bank
IBAN: HR5424020061100686186
Poziv na broj: OIB škole
Opis plaćanja: Naziv škole

Za slanje potvrde o uplaćenoj kotizaciji kliknite ovdje.