SUSRETI ĐAKA GLAZBENJAKA

DRAGI NAŠI MLADI GLAZBENICI, DRAGA DJECO, DRAGI UČITELJI, VJERUJEMO KAKO MARLJIVO PJEVATE, SVIRATE I MUZICIRATE U SVOJIM ŠKOLAMA SA SVOJIM PRIJATELJIMA. Iako je situacija vrlo specifična i svi već vrlo dobro znamo da trenutno ne možemo jedni kod drugih gostovati i uživo pokazati svoje glazbeno stvaralaštvo, tehnologija 21. stoljeća nam ipak omogućuje da svoja ostvarenja podijelimo na odgovarajućim glazbenim kanalima. Pa, iskoristit ćemo te blagodati kako bismo se zatečeni trenutnom situacijom barem virtualno družili i jedni drugima pokazali svoja glazbena ostvarenja i kreativnost.

Glazbena udruga Opus će prikupiti vaše uratke i objaviti ih na YouTube kanalu Osnovne škole „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog kao ovogodišnjeg virtualnog domaćina Susreta.

Na koji način sudjelovati?

Dragi kolege učitelji, od onoga što ste u ovoj nastavnoj godini radili sa svojim učenicima za vrijeme redovnog sata glazbene kulture, u izvannastavnim aktivnostima ili nekim drugim oblicima rada, možete odabrati točke koje se vama i učenicima najviše sviđaju te ih snimiti uz pomoć kvalitetnog mobitela (u Full HD rezoluciji). Točke mogu biti različite: od pjevanih, sviranih, plesnih ili, što je više moguće, kombiniranih. Nema ograničenja u kreativnosti i umjetničkom izričaju. Jedino ograničenje je ukupno vremensko trajanje od 5 MINUTA. Dakle, svaka škola može poslati jedan ili više videa, ali ukupno trajanje tog jednog ili više njih ne smije prelaziti 5 minuta. Svakako, kvalitetu videa i sami možete poboljšati ako snimate u pokretu iz različitih kutova.

Kako i kada poslati video(a)?

Video snimke treba slati putem servisa za slanje velikih datoteka kao što su WeTransfer (Google drive, Jumbo mail ...) kako bi zadržali kvalitetu snimki i kako bi konačan prikaz Susreta, u kojem će biti svi sudionici, bio što bolji i kvalitetniji.

Uz video pošaljite: IME I PREZIME SVIH IZVOĐAČA, NAZIV TOČKE, IME I PREZIME VODITELJA te NAZIV ŠKOLE.

Svaka škola, isto kao i do sada na Susretima uživo, dobiva Priznanje za sudjelovanje.

Mail adresa na koju trebate slati je: maja.kraljev@glazbenaudrugaopus.hr

Svakako je potrebno prikupiti suglasnosti roditelja za svakog učenika koji sudjeluje te Vas kao voditelja. Sve suglasnosti objedinjujete u jednu zajedničku koju potpisuje i potvrđuje ravnatelj škole. Takvu potpisanu i potvrđenu suglasnost skenirajte te pošaljite također na isti gore navedeni mail.

Suglasnosti možete preuzeti preko sljedećih poveznica:
Učenici
Učitelji
Škola

Svoje uratke šaljete u periodu od 4. svibnja do 7. svibnja 2021. g.

Video Susret bit će objavljen u tjednu nakon, odnosno u periodu od 11. svibnja do 14. svibnja 2021. g. O točnom datumu objave Susreta na YouTube kanalu obavijestit ćemo voditelje svih ansambala nekoliko dana prije same objave, putem maila.

Ukoliko imate upita, slobodno se obratite na: maja.kraljev@glazbenaudrugaopus.hr

U iščekivanju kreativnih glazbenih uradaka, srdačno vas sve pozdravljam ispred Glazbene udruge Opus i Susreta đaka glazbenjaka!

Maja Kraljev, organizator Susreta

Maja Kraljev