SUSRETI ĐAKA GLAZBENJAKA

Iznimno posebna i izazovna školska godina 2020./2021. je, unatoč svim preprekama, uspjela iznjedriti kreativne i prekrasne glazbene izvedbe od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta. Zahvaljujući entuzijazmu i velikoj ljubavi prema glazbi i glazbenom stvaralaštvu, koji unatoč svim nedaćama žive u školama, u djeci i njihovim učiteljima i profesorima, uspio se realizirati ovogodišnji Susret đaka glazbenjaka, čime je ostala neprekinuta dugogodišnja tradicija održavanja Susreta.

U ovom posebnom izdanju sudjeluju djeca i mladi iz 20 osnovnih škola, jednog kulturno-umjetničkog društva te dvije srednje škole! U 29 izvedbi okupilo se više od 300 djece i mladih iz cijele Hrvatske. Vrlo je lijepo i zanimljivo gledati, slušati i uspoređivati izvedbe od onih najmlađih do najstarijih sudionika. Srednjoškolci se mogu prisjetiti kako su oni započinjali svoje glazbeno stvaralaštvo, a najmlađi, vrtićanci i osnovnoškolci, mogu vidjeti kako će s vremenom napredovati i dostići visoku razinu izvođenja glazbe i glazbenog stvaralaštva.

Domaćin Susreta je OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog, na čijem YouTube kanalu možete pogledati video cijelog koncerta, a pokrovitelj Susreta je Školska knjiga. Odakle dolaze naši sudionici i koje glazbene poslastice su pripremili, pogledajte u Programu. Hvala svim sudionicima na glazbi, kreativnosti i radosti! A vi, dragi gledatelji i slušatelji, uživajte!

- Program Susreta 2021. - .pdf

Maja Kraljev