Glazbena udruga

MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH GLAZBENIKA SONUS op.6


13. do 21. ožujka 2021.

Udaraljke, 13. - 14. ožujka
Violina, 16. - 17. ožujka
Solfeggio, 14. ožujka
Klavir, 18. - 21. ožujka
Tambure, 17. ožujka

Natjecanje Sonus op.6 održavat će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci

--------------

Raspored - udaraljke

Raspored - violina

Raspored - solfeggio

Raspored - klavir

Raspored - tambure

---------------

Programska knjižica

---------------

Popis nagrada

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op.6 održat će se od 13. do 21. ožujka 2021. godine u prostorima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Discipline zastupljene na ovogodišnjem izdanju Natjecanja su udaraljke, violina, solfeggio, klavir i tambure.


Na završnom koncertu Natjecanja posebno primjećeni natjecatelji izvodit će skladbe hrvatskih skladatelja.


Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus manifestacija je koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i, od 2017.godine, stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda. Suorganizator natjecanja i domaćin petu godinu za redom je Glazbena škola Alberta Štrige Križevci. Mjesto je to na koje se natjecatelji i njihovi mentori rado vraćaju i koje je izvrsna pozornica glazbenih ideja, emocija, glazbene budućnosti i novih ideja. Ovo je natjecanje specifično po tome što svaki natjecatelj osim brojčane dobija i opisnu ocjenu koju organizator šalje nastavniku/mentoru. Opisna je ocjena konkretna pohvala ili primjedba i možda pokoji naputak objektivnog i dobronamjernog slušatelja, a sve u cilju poboljšanja i napredovanja u radu nastavnika/mentora i odgoju mladih glazbenika.


Još jedna specifičnost natjecanje je to što je ono prvo natjecanje u Republici Hrvatskoj koje je u disciplini udaraljke imalo kategorije koje obuhvaćaju osnovnoškolski uzrast. Discipline klavir, solfeggio i udaraljke zastupljene su svake godine dok se ostale instrumentalne discipline izmjenjuju bienalno.


Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus od 2018. godine uvršteno je u program gradskih manifestacija grada Križevaca čime je Grad Križevci postao ponosni pokrovitelj Natjecanja.


Natjecanje mladih glazbenika Sonus op.1 održano je u veljači 2015. godine u disciplinama gitara, klavir, solfeggio i tambure, 2016. godine održano je Sonus op.2 natjecanje u disciplinama harmonika, klavir, solfeggio, udaraljke i violina. Natjecanje raste iz godine u godinu tako da Sonus op.3 natjecanje dobiva prefiks međunarodnog, a zastupljene discipline bile su flauta, klavir, solfeggio, tambure i udaraljke. Discipline zastupljene na četvrtom izdanju Natjecanja 2018. godine bile su harmonika, klavir, solfeggio, udaraljke i violina. Sonus op.4 natjecanje donijelo je i neke novine u kategorijama pa smo tako u instrumentalnim disciplinama dodali još jednu, šestu, kategoriju za natjecatelje od 17 do 25 godina koja, kao i peta kategorija, ima dvije etape. Peto izdanje Natjecanja održavalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. U četiri discipline: klavir, solfeggio, tambure i udaraljke natjecalo se 344 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva što je peto izdanje Natjecanja učinilo najvećim do sada.


Vidimo se na Natjecanju!


Ivana Tadin

Ravnateljica Natjecanja

Judita Paljević Kraljik

Zamjenica ravnateljice i pročelnica za disciplinu klavir

Nina Mihaliček

Voditeljica marketinga i pročelnica za disciplinu violina

Zorislav Frančišković

Sistem administrator

Branka Špoljar

Ravnateljica Glazbene škole