Glazbena udruga

MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH GLAZBENIKA SONUS op.5

23. - 31. 3. 2019.

Klavir
Solfeggio
Tambure
Udaraljke

Rok prijave: 1. 3. 2019.

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op.5 održat će se od 23. do 31. ožujka 2019. godine u prostorima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Discipline zastupljene na ovogodišnjem izdanju Natjecanja su klavir, solfeggio, tambure i udaraljke.


Novost Sonus op. 5 natjecanja su novčane nagrade laureatima svake discipline u iznosu od 400,00 €.


Na završnom koncertu Natjecanja koji će se održati u travnju 2019. godine u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu posebno primjećeni natjecatelji izvodit će skladbe hrvatskih skladatelja.


Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus manifestacija je koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i, od 2017.godine, stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda. Suorganizator natjecanja i domaćin petu godinu za redom je Glazbena škola Alberta Štrige Križevci. Mjesto je to na koje se natjecatelji i njihovi mentori rado vraćaju i koje je izvrsna pozornica glazbenih ideja, emocija, glazbene budućnosti i novih ideja. Ovo je natjecanje specifično po tome što svaki natjecatelj osim brojčane dobija i opisnu ocjenu koju organizator šalje nastavniku/mentoru. Opisna je ocjena konkretna pohvala ili primjedba i možda pokoji naputak objektivnog i dobronamjernog slušatelja, a sve u cilju poboljšanja i napredovanja u radu nastavnika/mentora i odgoju mladih glazbenika.


Još jedna specifičnost natjecanje je to što je ono prvo natjecanje u Republici Hrvatskoj koje je u disciplini udaraljke imalo kategorije koje obuhvaćaju osnovnoškolski uzrast. Discipline klavir, solfeggio i udaraljke zastupljene su svake godine dok se ostale instrumentalne discipline izmjenjuju bienalno.


Natjecanje mladih glazbenika Sonus op.1, prvo natjecanje, održano je u veljači 2015. godine u disciplinama gitara, klavir, solfeggio i tambure, a 2016. godine na Sonus op.2 natjecanju u disciplinama harmonika, klavir, solfeggio, udaraljke i violina. Natjecanje raste iz godine u godinu tako da Sonus op.3 dobiva prefiks međunarodnog natjecanja, a zastupljene discipline 2017. godine bile su flauta, klavir, solfeggio, tambure i udaraljke. Discipline zastupljene na četvrtom izdanju Natjecanja 2018. godine bile su harmonika, klavir, udaraljke, violina i solfeggio. Sonus op.4 Natjecanje donijelo je i neke novine u kategorijama pa smo tako u instrumentalnim disciplinama dodali još jednu, šestu, kategoriju za natjecatelje od 17 do 25 godina koja, kao i peta kategorija, ima dvije etape.

Vidimo se na Natjecanju!


Ivana Tadin

Ravnateljica Natjecanja

Judita Paljević Kraljik

Zamjenica ravnateljice

Nina Mihaliček

Voditeljica marketinga

Zorislav Frančišković

Sistem administrator

Branka Špoljar

Ravnateljica Glazbene škole