FESTIVAL DJEČJEG GLAZBENOG STVARALAŠTVA - FDGS

Mjuzikl
Školska mjuza

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Natječaj za FDGS je otvoren!

Natječaj za Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva otvoren je od

15.1.-15.2.2018.

Prijaviti se možete popunjavanjem prijavnice te slanjem dodatnih materijala.

Festival okuplja učenike osnovnih škola (od 6 – 15 godina starosti) iz Hrvatske, a od ove godine i hrvatskih škola i zajednica iz inozemstva koji se ističu svojim glazbeno-scenskim talentima. Na festivalu se predstavljaju najbolji uradci iz područja izvannastavnih glazbenih aktivnosti: od skladateljskih radionica do raznih vokalno-instrumentalnih sastava i mjuzikla, a cilj mu je promicanje i poticanje dječjeg glazbenog stvaralaštva u najširem smislu te omogućavanje dječjih nastupa u što boljim produkcijskim uvjetima.

Osim osnovnoga cilja, festival pridonosi međusobnom upoznavanju te uspostavljanju prijateljskih i stručnih dodira između sudionika, škola u Hrvatskoj i hrvatskih škola i zajednica u svijetu.

Festival će se održati 17. i 18. svibnja 2018. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a obuhvaća tri kategorije:
1. Mladi autori – nove dječje autorske skladbe
2. Mjuzikl – glazbeno-scensko djelo
3. Školska mjuza – vokalno-instrumentalne izvedbe djela svih glazbenih žanrova

Samom festivalu prethodit će Natječaj koji će biti otvoren u siječnju 2018. pozivom i otvaranjem online prijava na ovoj web stranici. Uz Pravilnik i propozicije, osobitu pažnju treba posvetiti na ostvarivanje prava za korištenje djela ukoliko koristite postojeća autorska djela, što je uvjet za prijavu. Najbolji dječji uradci koji zadovolje propozicije natječaja izvodit će se uživo na Festivalu.

Na samom festivalu svaka kategorija trajat će jedan dan, što sudionicima omogućuje da se istog dana mogu vratiti kući, a festival uključuje:
- tonske i scenske probe
- razmjenu iskustava
- prezentaciju novonastalih skladbi
- prezentacije mjuzikla
- prezentacije originalnih glazbenih izvedbi različitih školskih ansambala
- radionice
- obilazak muzeja
- susrete s poznatim osobama iz svijeta glazbe
- svečane dodjele nagrada
- party za sudionike.

Festival se organizira u partnerskoj suradnji s HDS ZAMP-om, Muzejem suvremene umjetnosti i OŠ „Ivan Benković“.

Vidimo se na Festivalu!

Sandra Frančišković

Ravnateljica Festivala

Mladen Ergić